Magunkról

Fehér Zsuzsa
35 évesen kezdtem el jógázni, egy közeli gyerekkori barátnőm elvesztése után. Halála előtt nem sokkal azt mondta nekem telefonon, hogy akkora fájdalmai vannak, hogy nem tud velem beszélni, és ezért meditál. Ekkor még nem értettem, miért épp most kell relaxálnia, amikor telefonon hívom? Egész betegsége alatt nem szedett fájdalom csillapítót, Belement a fájdalomba, hogy könnyebben el tudja viselni azt az érzést hogy nemsokára maga mögött hagyja kislányát, és teljesen a Mindenhatóra bízza a sorsát, egyszerűen el kellett engednie az irányítás akarását.

Mekkora tanítás ez, amit most kezdek el érteni, hogy amikor az áramlásról beszélünk az nem más, mint észrevenni az elme biztonságra törekvő igyekvését és ha érzed hogy csak erőlködsz egy bizonyos témában és nem haladsz előre, akkor érdemes idővel útjára engedni az adott szituációt. Amikor már érzed, hogy ez nem Te vagy csak a megszokás, vagy megfelelés visz, utadon, akkor itt az idő, hogy kicsit lassíts és lefékezz., és elgondolkozz azon, hogy merre is tovább?

A jóga nekem abban segít, hogy jobban megismerem hiányérzeteim okait, mi az amit nem engedek meg magamnak, az életemben és ezt hogyan szeretném megvalósítani? Minden elégedetlenség mögött egy elfojtás található, és hogy ez genetikus, vagy a neveltetésből visszamaradt probléma, teljesen mindegy, egy biztos, hogy nem éled meg Önmagad úgy, ahogy azt lehetne.

Abban az időszakaszban amikor egy jelentős változás ment végbe az életemben, a jógán kívül számos más terápiát kipróbáltam. Mi az, ami Hozzád közel áll? Érdemes megtalálni, és nem szégyellni segítséget kérni. Mivel a tánc kislány korom óta a kedvencem volt, így a sors Farkas Andihoz vezetett, aki a szakrális körtáncokkal egy olyan megtartó közeget és teret adott ezekben az éveimben, amik szintén segítettek abban hogy erőre kapjak, és kilássak az Önsajnálkozásaimból.

A tánc mellett az érintés még ami nagyon erősen befolyásolta az utamat, talán ezért is jutottam el Tar Zsolthoz, akitől a cranioszakrális masszázst tanultam meg. Ez a terápia is, mint minden más az egyensúly kialakítására törekszik, és Öngyógyító folyamatot indít be.

A jóga lehetőséget ad arra, hogy elkezdj magaddal foglalkozni, közelről megismerd a tested, és annak jelzéseit, mert fizikai vázunk belsőnk kivetülése és annak térképe. A kulcs mindenkinél megtalálható, de megtalálni az ember csak saját maga tudja, a segítők a teret adják ehhez.Mészáros Kriszta
Bemutatkozás: Hogy mit jelent nekem a jóga? Áramlást, feltöltődést, lecsendesedést, koncentrációt, erőt, inspirációt. Ezeket és még többet szeretnék átadni az óráimat látogatóknak. A sport mindig az életem szerves része volt. Kamasz koromban találkoztam a jógával, majd fiatal felnőttként kezdtem csoportos órákra járni. Azért akartam oktatni is, hogy még jobban elmélyülhessek a jóga világában. Rájöttem, hogy ez sokkal több, mint egyszerű testgyakorlás, az önmegismerés, és a fejlődés egy csodálatos útja. A jógát mindenkinek csak ajánlani tudom, mert mind rövid, mind hosszú távon csak pozitív hatásai vannak. Az ülőmunkát végzők számára kifejezetten terápiás hatású, de kiegészítésként bármely sportág mellé is remek választás. Szakirányú végzettségeim: - Hathajóga oktató, Gerincjóga oktató - Kismama- és babás jógaoktató